Aflysning

Lions udsætter årets store loppemarked - ny dato er allerede på plads !!

Den igangværende og verdensomspændende Coronavirus har bevirket talrige aflysninger og udsættelser af arrangementer i hele Danmark i den sidste uges tid – og Lions Club Aars går desværre heller ikke ram forbi.

”Selv om vores store loppemarked først er planlagt til den 25. – 26. april har vi allerede nu besluttet i at aflyse loppemarkedet i den pågældende weekend – men vi kan samtidig oplyse, at loppemarkedet i stedet vil blive afholdt efter sommerferien i weekenden den 29. – 30. august, idet vi netop har lavet aftale med Messecenter Vesthimmerland om at flytte loppemarkedet til denne dato” udtaler Poul Poulsen, der er formand for Loppemarkedsudvalget i Lions Club Aars.

Det store Lions Loppemarked i Messecenter Vesthimmerland har gennem mange år været én af årets helt store begivenheder for loppemarkedsinteresserede i Midt- og Nordjylland, hvor de fleste af de ca. 3.500 gæster kommer fra.
Med en omsætning på næsten ½ million kroner er det samtidig årets absolut vigtigste og største indtægtskilde for Lions Club Aars. Med udsættelsen kommer denne indtægt således ikke i klubbens aktivitetskasse, som bruges til donationer, her i foråret.

”Vi håber og tror selvfølgelig på, at alle de mange gæster vil have tålmodighed og stadig vil møde talstærkt op og støtte os igen efter sommerferien, hvor loppemarkedet således vil blive afholdt i stedet for.
Når vi har valgt at udsætte loppemarkedet, er det ganske enkelt et udtryk for rettidig omhu – både i forhold til de mange gæster, der kommer til loppemarkedet, men i høj grad også i forhold til vore medlemmer i klubben, som i lang tid har været i gang med at gøre klar til dette store arrangement.
Vi har selvfølgelig valgt at vise samfundsansvar og følge regeringens råd og retningslinjer, hvilket betyder, at vore især ældre medlemmer på klubbens onsdagshold, der varetager størstedelen af klargøringen til loppemarkedet, ikke har mu-lighed for at udføre dette arbejde i disse uger.
Selvom der stadig er godt en måned til den oprindelig planlagte dato, betyder dette også, at vi ikke har mulighed for at være klar til dette tidspunkt – og p.t. ved jo heller ikke, hvordan tingene kan eller vil ændre sig, og om der kommer nye retningslinjer, som strækker sig længere ind i april måned” slutter Poul Poulsen.

Udover udsættelsen af det store loppemarked indstiller Lions Club Aars også indsamling af loppemarkedseffekter indtil videre afventer vi myndighedernes anbefalinger. Det gælder såvel indsamling ved private som indsamling fra den Lions-container, der er placeret på Genbrugspladsen i Aars.

Som det tidligere har været omtalt her i avisen, har Lions Club Aars valgt at uddele én eller flere donationer til et samlet beløb på i alt 150.000 kr. i anledning af Aars By´s 150 års Jubilæum. Det var planlagt, at disse penge skulle uddeles til modtageren eller modtagerne ved de nu udsatte Lions Loppemarkedet om lørdagen.

”Vi har besluttet, at vi vil uddele disse penge ved et mindre arrangement her i foråret og modtageren eller modtagerne vil så senere blive inviteret til et mere officielt arrangement i forbindelse med loppemarkedet, der afholdes efter sommer-ferien” udtaler Per Holm, der er præsident i Lions Club Aars.