Nyhed 50.000 kr. til generatorer til Ukraine 20230

Vinteren mærkes virkelig hårdt i Ukraine i øjeblikket. Samtidig med sne, frost og kulde er ødelæggelserne fra de utallige bombardementer med til at skabe forfærdelige forhold for den Ukrainske befolkning.

Når missilerne rammer, er det både boliger, almindelige virksomheder og gennem et stykke tid ikke mindst forsyningsvirksomheder, der smadres til ukendelighed og dermed heller ikke kan forsyne befolkningen med eksempelvis strøm.

Denne situation er Lions i en række nordeuropæiske lande – heriblandt Danmark – gået i gang med at gøre noget helt konkret ved i form af indkøb af et meget stort antal generatorer, som kan hjælpe befolkningen i det krigshærgede Ukraine med at producere strøm. Der doneres både mindre generatorer, der kan dække behovet for en eller to familier og større generatorer, som kan dække et større antal familier – eksempelvis i en større ejendom.

For Lions Club Aars var det en nem sag at tage beslutning om at støtte dette projekt.

”På vores sidst afholdte klubmøde drøftede vi, hvordan vi bedst kan hjælpe vore medmennesker i Ukraine, som udover frygten for stadige angreb også lever med enorme mangler på de mest basale ting.

De kan jo ikke som os andre blot lukke op for vandet og regne med, der er rent koldt og varmt vand eller trykke på en stikkontakt og regne med, der er strøm i ledningen.
I Lions Club Aars er vi så heldige at være en klub, som oftest har mulighed for at kunne donere også ret store beløb meget hurtigt på grund af vores indtægter fra loppe- og genbrugs-markeder og andre aktiviteter.

Der var derfor stor tilslutning i klubben til, at vi også fra vores klub støttede det nordeuropæiske Lions-samarbejde og jeg er glad for, at vi besluttede at yde et beløb på ikke mindre end 50.000 kroner” udtaler Henrik Andersen, der er præsident i Lions Club Aars.

Umiddelbart efter beslutningen om donationen, kontaktede Lions Club Aars styrekomiteen bag denne Ukraineindsamling, som med det samme meddelte, at de fra tidligere indsamlede midler ville fordoble donationen fra Lions Club Aars, som således har bevirket, at der nu kan bruges yderligere 100.000 kroner til køb af generatorer til Ukraine.

På nuværende tidspunkt har den samlede nordeuropæiske Lions-indsamling leveret de første 240 generatorer i Ukraine, de næste godt og vel 800 generatorer er bestilt og leveres til februar og det forventes, at der inden længe vil være behov for at bestille et yderligere antal generatorer som vil blive bragt til Ukraine så snart det er muligt.

”Når vi gennem TV og presse i øvrigt følger med i, hvordan tingene ser ud i Ukraine og når vi hører herboende Ukraineres beretninger om, hvordan deres kære har det i Ukraine, er netop denne form for donation med til, at vi i Lions Club Aars tænker, det kan nytte, at gøre en indsats.

Vi er så heldige, at vi får en fantastisk lokal opbakning til alt, hvad vi laver – uanset om det er effekter til og salg ved loppe- og genbrugsmarkeder, om det er salg af blomster til virksomhe-der eller salg af bogen ”Barn af Himmerland”.
Hver eneste gang støtter lokalbefolkningen op, og det skylde
r vi en stor tak for, idet vi ellers ikke kunne hjælpe på den måde vi eksempelvis gør her ved at sende 50.000 kroner til denne Ukraineindsamling” slutter Henrik Andersen fra Lions Club Aars.