Nyhed Blomsteraktivitet 24042023

Lions sælger blomster og hjælper unge

I denne og næste uge er der igen ekstra stor travlhed blandt medlemmerne i Lions Club Aars.

Samtidig med, at medlemmerne er i fuld gang med klargøring til det store Loppe- og Genbrugsmarked den anden weekend i maj, sættes i denne uge endnu en stor aktivitet i gang, som også handler om at hjælpe andre.

”I denne og næste uge sidder en lang række af vore medlemmer og sender informationer ud, ringer ud eller tager ud og besøger et meget stort antal butikker og virksomheder i Aars-området for at sælge blomsterbuketter.

Det er en aktivitet, vi har haft i mange år, hvor blomsterne leveres via Byens Blomster i Aars, og hvor overskuddet ved aktiviteten ubeskåret går til at hjælpe unge mod misbrug” udtaler Erik Myrup, der er formand for Blomsteraktiviteten i Lions Club Aars.

Sidste år solgte Lions medlemmerne ikke mindre end 416 blomsterbuketter, som gav et overskud i nærheden af 25.000
kroner til det gode formål, som sammen med overskuddet fra dette års aktivitet, resulterer i en temadag for unge til efteråret. ”I samarbejde med det lokale SSP/Ungeteam i Vesthimmerlands

Kommune arrangerer vi hvert andet år en temadag, kaldet RUS-dag, for elever i 8. og 9. klassetrin. Det er et meget velbesøgt arrangement som næste gang afholdes den 25. oktober 2023 i Vesthimmerlands Musikhus ALFA hvor der kommer til at deltage godt og vel 350 elever og lærere.

På RUS-dagen bliver der oplyst og debatteret om alle former for misbrug, og ikke kun misbrug i form af alkohol og stoffer, som mange måske forbinder med misbrug – men også omkring misbrug af sociale medier, som er taget rigtigt meget til i de senere år” fortæller Erik Myrup.

Lions Club Aars opfordrer alle virksomheder og butikker, som bliver kontaktet, til at tage godt imod det gode tilbud om køb af buketter, ganske enkelt fordi, det er med til at gøre en stor forskel.

”I Lions er vi glade for, vi altid kan sige, at en krone til Lions er en krone til at hjælpe andre. Vi yder frivilligt arbejde og har ingen administrationsomkostninger, der skal tages hensyn til, hvilket vi også overbeviste om, tiltaler de mange, der køber vores blomsterbuketter.

Hvis vi bare kan hjælpe én af de unge, der deltager i et arrangement som det vi holder til efteråret, til at undgå misbrug, er det på alle måder både indsatsen og pengene værd. Det
gælder først og fremmest for den unge, men også for samfundet som helhed” slutter Erik Myrup.