Nyhed RUS-dag i Musikhus ALFA 20231030

Skoleelever fik noget at tænke over ved RUS-dag i Musikhus ALFA i Aars !!

Der var mange positive tilkendegivelser fra mange af de næsten 350 unge 8. og 9. klasses skoleelever, da de i sidste uge forlod Musikhus ALFA efter en indholdsrig dag ved det RUS-arrangement, som Lions Aars afholdt i samarbejde med SSP/Unge Team i Vesthimmerlands Kommune.

”Vi kan ikke få bedre tilbagemeldinger end dem, vi fik fra de unge denne dag, og vi er derfor glade for, at samarbejdet mellem Lions Aars og SSP/Unge Team igen har givet en meget stor gruppe unge noget at tænke over i forhold til de udfordringer, man stilles overfor som ung” udtaler Kurt Nielsen, der er formand for udvalget omkring denne aktivitet i Lions Aars.
Efter velkomst om morgenen gik Julius Mygind på scenen, hvor han fangede de unge fra starten med sit foredrag, hvor han fortalte om, at han selv som ung troede han var den eneste i verden der ikke slog til og havde manglende selvværd. Han fortalte også meget åbent om en periode i sit liv, hvor kan var meget i misbrugsmiljøet, men at han heldigvis på et tidspunkt indså, at han havde brug for hjælp, som han heldigvis var heldig at få og derfor kom ud på den anden side at dette misbrug.

Efterfølgende var der arrangeret forskellige workshops, hvor Politiet, Barnets Blå Hus, Sexualisterne, Unge Team og Misbrugsafdelingen hver for sig fortalte de unge om både de ting, de skal tage sig i agt for, men også hvordan de altid kan få hjælp, råd og vejledning.
Dagens næste foredrag var med en den unge journalist Milla Mølgaard, der har udgivet bogen ”Delt”. Hun havde bygget sit foredrag op som en samtale med en ung pige, der var blevet involveret i nøgenoptagelser og disse optagelser var efterfølgende spredt på diverse sociale medier.

Den unge piges verden var faldet fuldstændig sammen, for hun havde ikke af egen vilje deltaget i disse sexoptagelser, men hendes omgangskreds slog hånden af hende, da de ikke troede på hendes forklaringer. Også dette foredrag satte sig dybt i mange af de unge, da misbrug af sociale medier mv, også er en af de store udfordringer, de unge ofte står overfor.

Efter en god og udbytterig dag, kunne Pia Klitgaard fra Unge Team sige tak til de unge for deres deltagelse og både Pia Klitgaard fra Unge Team og Kurt Nielsen fra Lions Aars er enige om, at dette arrangement også vil blive gentaget.

”Vores samarbejde omkring arrangementet har været fantastisk og ”lønnen” for vores fælles arbejde omkring dette får vi ganske enkelt ved at høre de mange positive tilkendegivelser fra de unge, når de forlader arrangementet. Kan vi bare hjælpe én af disse unge til et bedre liv, ja, så er det hele indsatsen værd” udtaler Pia Klitgaard og Kurt Nielsen.
Som det ses på billedet, var der trængsel i foyeren i Musikhus ALFA, da de næsten 350 unge skulle på plads i salen inden foredrag mv gik i gang.