Om klubben

Lions Club Aars blev stiftet 17. oktober 1964. Siden stiftelsen og frem til i dag har klubben delt millioner af kroner ud til stor gavn for lokalsamfundet i klubbens virkeområde, der er den gamle Aars Kommune. Pengene er delt ud til formål, der falder ind under humanitære, sociale og kulturelle formål og er delt ud til mange forskellige foreninger og organisationer på baggrund af deres ansøgninger.

Klubben er en herre klub, men er du en kvinde så fat mod. I Aars findes der også en kvinde Lions klub – Lions - Aarstiden Kvinder.

Lions Club Aars har et mål om at være mellem 40 og 50 medlemmer, hvilket niveau klubben har holdt igennem de sidste mange år. Alle medlemmer tager del i klubbens aktiviteter/arbejde, da alle medlemmer efter eget ønske kommer i et eller flere af klubbens udvalg. Dette sker for at sikre, at arbejdet deles ud på så mange hænder som muligt, så alle medlemmer løfter i flok. Dette sikre også klubbens drift og gennemførelse af de mange forskellige aktiviteter, som klubben har planlagt til afvikling i klubåret.

Klubmøder

Klubben afholder klubmøde den 3. onsdag i hver måned hele året rundt undtaget juli måned, hvor der holdes ferie. Klubmøderne afholdes på Kimbrerkroen med start kl. 18:30. Klubmøderne starter med spisning og socialt samvær. Hver gang kommer man til at sidde ved forskellige medlemmer via et nummersystem, så alle kommer til at kende alle.
For at give klubmøderne ekstra indhold kan der være et spændende virksomhedsbesøg i lokalområdet før mødet eller et inspirerende foredrag efter spisningen. Klubmøderne afsluttes med den formelle del, hvor man tager dagens dagsorden med informationer siden sidst, kommende aktiviteter, behandling af ansøgninger m.m.

Som ny i klubben kan den formelle del af klubmøderne godt virke noget ”stift og gammeldags”, da man i klubben har besluttet, at man vil fastholde de gamle dyder med at titulere præsident og Lion og eventuelle gæster til mødet. Og så står man op, når man har fået ordet. Der er også en bødekasse, hvis man ikke overholder etiketterne for mødets afvikling. Dette giver nogle humoristiske og sjove møder på en anden måde, end man er vant til, når man mødes ved andre gøremål. Ellers foregå alt andet i en uformel og uhøjtidelig tone.

Økonomi

Lions klubber har en helt speciel økonomi med 2 adskilte pengekasser – en klubkasse og en aktivitetskasse. Dette for at sikre, at der ikke flyttes penge fra klubbens aktiviteter og til administrationen. Alt klubbens administration betales af medlemmernes kontingent. Alt overskud fra aktiviteter går i aktivitetskassen og kan kun anvendes til donationer.
Derfor bruger Lions sloganet

Sociale aktiviteter for medlemmerne

Af sociale aktivititeter for medlemmerne har klubben 3 faste om året.

I juni måned inviteres alle medlemmer ud til en sejltur på Limfjorden. Klubben har entreret sig med nogle sejlefolk, der har en båd og vil står for sejladsen. Normalt er vi en 3 til 4 både af sted. Vi sejler ud til en bugt og lægger for anker, hvor vi får noget godt at spise og drikke. Efter hyggelig samvær går turen tilbage til Hvalpsund, der er udgangspunktet. En rigtig hyggelig måde at ønske hinanden god sommerferie.

I oktober/november afholdes der efterårsfest. Til denne fest er samlever/ægtefælle inviteret med. Klubben er så heldig, at et af medlemmerne har en hyggelig gildesal, hvor festen bliver afholdt. Der er altid god stemning og høj humør til festen og efter spisning, er det lidt motion med dans. Det hele afsluttes med natmad.

I december afholdes der en julefrokost efter den sidste kludmøde i året. Også til dette arrangement er samlever/ægtefælle inviteret med. Julefrokosten er en helt traditionel julefrokost på Kimbrerkroen med rigeligt julemad. Under frokosten er der også arrangeret noget underholdning, så man får en pause med spisningen.

Ved afslutningen ønsker vi alle hinanden en rigtig glædelig jul og godt nytår.

For god ordens skyld, skal det nævnes, at den type aktiviteter betales af medlemmerne selv via kontingent og deltagerbetaling.